Egybefőtt tejszínes-brokkolis tészta (2 adag)
Hozzávalók:
5 dl csirkés vagy zöldséges alaplé
200-250 ml tejszín
200 g száraz tészta
6 brokkoli rózsa
fél vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 g reszelt parmezán
só
bors
fehérbors
bazsalikom
oregánó
majoranna
rozmaring
Elkészítés:
Egy főzőedénybe tesszük a tésztát, apróra vágott vöröshagymát, brokkolit, fokhagymagerezdeket egészben, és ráöntjük az alaplevet.
Fűszerezzük, felforraljuk, aztán legalacsonyabb hőfokon fedő alatt pároljuk, amíg a tészta megpuhul.
Hozzáöntjük a tejszínt, főzzük, amíg besűrűsödik, aztán hozzákeverjük a sajtot.
Jó étvágyat!
5 dl csirkés vagy zöldséges alaplé
200-250 ml tejszín
200 g száraz tészta
6 brokkoli rózsa
fél vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 g reszelt parmezán
só
bors
fehérbors
bazsalikom
oregánó
majoranna
rozmaring
Elkészítés:
Egy főzőedénybe tesszük a tésztát, apróra vágott vöröshagymát, brokkolit, fokhagymagerezdeket egészben, és ráöntjük az alaplevet.
Fűszerezzük, felforraljuk, aztán legalacsonyabb hőfokon fedő alatt pároljuk, amíg a tészta megpuhul.
Hozzáöntjük a tejszínt, főzzük, amíg besűrűsödik, aztán hozzákeverjük a sajtot.
Jó étvágyat!