Kriszta borsós csirkelevese

Hozzávalók:
(kb. 6 adag)

0,5 kg csirke farhát
0,2 kg zöldborsó
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1 nagy karalábé
petrezselyem
másfél nagykanál Vegeta
fél mokkáskanál bors
Rántáshoz: olaj, liszt, pirospaprika
Galuskához: 1 tojás, egy csipet só, kb. 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.
A farhátat lábosba tesszük, felöntjük annyi vizzel, ami ellepi és felforraljuk.
A vizet leöntjük róla, a farhátat lemossuk.
Rántást készítünk. 2 evőkanál olajat és 1 evőkanál lisztet összekeverünk a lábosban. Folyamatosan keverjük, és az első rottyanás után levesszük a tűzről. Hozzákeverünk két kiskanál pirospaprikát.
A rántásra tesszük a húst és a zöldségeket és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
Ízesítjük Vegetával és borssal.
Óvatosan összekeverjük és alacsony hőfokon összefőzzük.
A galuska alapanyagait összekeverjük egy bögrében.
Amikor a zöldségek megpuhultak, belerakjuk a borsót a levesbe és megvárjuk, hogy a borsószemek a víz tetejére ússzanak.
Közben kiskanállal a levesbe szaggatjuk a galuskát.
Forrásig főzzük és kész.


Jó étvágyat!