Paradicsomos húsos feltét tésztához
Hozzávalók:
1,6 kg érett paradicsom
0,4 kg darált hús
4 nagy vöröshagyma
2 fej fokhagyma
1 evőkanál só
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál rozmaring
1 mokkáskanál fehérbors
olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk.
Olívaolajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket.
Összekeverjük az egészet és fedő alatt megpároljuk.
Fedőt félrehúzva főzzük, amíg a leve elfő.
Botmixerrel pürésítjük.
Ezzel kész is van a vega változat.
Húsos változathoz olívaolajon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a szószhoz és összeforraljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A fenti hozzávalókból egy nagy fazéknyi mennyiség lesz. Kb. három púpozott evőkanálnyi kell egy adag tésztára. Ami nem fogy el, lefagyasztható.
1,6 kg érett paradicsom
0,4 kg darált hús
4 nagy vöröshagyma
2 fej fokhagyma
1 evőkanál só
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál rozmaring
1 mokkáskanál fehérbors
olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk.
Olívaolajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket.
Összekeverjük az egészet és fedő alatt megpároljuk.
Fedőt félrehúzva főzzük, amíg a leve elfő.
Botmixerrel pürésítjük.
Ezzel kész is van a vega változat.
Húsos változathoz olívaolajon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a szószhoz és összeforraljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A fenti hozzávalókból egy nagy fazéknyi mennyiség lesz. Kb. három púpozott evőkanálnyi kell egy adag tésztára. Ami nem fogy el, lefagyasztható.