Baked beans leves
A következő levest néhai Anyukám találta fel, amikor Londonban jártunk rokonoknál. Anya egyik este levest akart csinálni, és hozzá
felhasználni, amiket a házban talált. Baked beans mindig minden angol
otthonban található, így lett belőle baked beans leves. Isteni finom
volt, ezért elkértem a receptet, hogy én is kipróbálhassam. Főleg
azoknak ajánlom ezt a receptet, akik a sűrű leveseket kedvelik, mert ez
az.
Hozzávalók:
1 doboz baked beans
1 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
olaj
liszt
pirospaprika
bors
só
majoranna
Vegeta
Piros Arany
mustár
1 csésze száraz lúdgégetészta
tejföl, ha szereted
Elkészítés:
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát szétnyomjuk.
Előbbit egy evőkanál olajon megpirítjuk, aztán rádobunk egy evőkanál lisztet, majd félrehúzzuk a tűzről.
Hozzákeverjük a fokhagymát, egy kávéskanál pirospaprikát, borsot, majorannát.
Ráborítjuk a babot, majd két babosdoboznyi vizet, és visszatesszük a tűzre, hogy felforrjon.
Ezután az ízesítőanyagokat hozzáadogatjuk belátásunk szerint, és kóstolgatjuk, hogy mikor jó. (Bocs, de nem tudom pontosabban, anya sem mondta nekem precízen, és én se mértem le, hogy miből mennyit teszek.) Tehát, teszünk bele még sót, Vegetát és Piros Aranyat.
Lefedjük, aztán ha felforrt, beletesszük a tésztát, és fedő nélkül főzzük, amíg a tészta megpuhul.
Ezután levesszük a tűzról, belekeverünk egy kicsi mustárt, és kész. (Tejfölt lehet bele tenni tálaláskor, azzal még finomabb.)
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
1 doboz baked beans
1 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
olaj
liszt
pirospaprika
bors
só
majoranna
Vegeta
Piros Arany
mustár
1 csésze száraz lúdgégetészta
tejföl, ha szereted
Elkészítés:
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát szétnyomjuk.
Előbbit egy evőkanál olajon megpirítjuk, aztán rádobunk egy evőkanál lisztet, majd félrehúzzuk a tűzről.
Hozzákeverjük a fokhagymát, egy kávéskanál pirospaprikát, borsot, majorannát.
Ráborítjuk a babot, majd két babosdoboznyi vizet, és visszatesszük a tűzre, hogy felforrjon.
Ezután az ízesítőanyagokat hozzáadogatjuk belátásunk szerint, és kóstolgatjuk, hogy mikor jó. (Bocs, de nem tudom pontosabban, anya sem mondta nekem precízen, és én se mértem le, hogy miből mennyit teszek.) Tehát, teszünk bele még sót, Vegetát és Piros Aranyat.
Lefedjük, aztán ha felforrt, beletesszük a tésztát, és fedő nélkül főzzük, amíg a tészta megpuhul.
Ezután levesszük a tűzról, belekeverünk egy kicsi mustárt, és kész. (Tejfölt lehet bele tenni tálaláskor, azzal még finomabb.)
Jó étvágyat!