Brownie (kicsi adag)
120 g cukor
100 g vaj vagy margarin
100 g Katica étcsokis tortabevonó
2 tojás
40 g liszt
30 g nem cukrozott kakaópor
fél kiskanál sütőpor
egy csipet só
Elkészítés:
Egy tálban elektromos habverővel felverjük a vajat vagy a margarint a cukorral. (A margarint előtte megolvaszthatod mikrosütőben, ami jelentősen megkönnyíti a dolgodat.)
Hozzáadjuk a két tojást és azokkal tovább habverőzzük.
A tortabevonó minden kockáját négy kis darabra vágjuk, az egyharmadát félretesszük, kétharmadát pedig gőz fölött megolvasztjuk.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és egy csipet sóval.
A margarinos keverékhez hozzáadjuk az olvasztott csokit és a csokidarabkákat és összekeverjük.
Hozzáadagoljuk a lisztes keveréket is, és összekeverjük az egészet, óvatosan, hogy levegős legyen.
Ha a fenti mennyiséget készítjük, akkor egy pici, mély tepsire van szükség. (20*30 cm) Az aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, kicsit elegyengetjük a tetejét, és 190 fokon addig sütjük, míg a közepéből könnyen kihúzható a villa. Kb. 20 perc. Nem baj, ha kicsit ragad.
Ha megsült, a tepsiben hűlni hagyjuk, aztán kiborítjuk, leszedjük róla a sütőpapírt, és kis téglalapokra vágjuk.
Tipp:
Egyél hozzá vaníliafagyit, úgy még finomabb.
Jó étvágyat!