Fehércsokis brownie

Hozzávalók:

1 csésze liszt
1/2 csésze kakaópor (nem cukrozott)
3/4 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 1/4 csésze kristálycukor
3/4 csésze margarin, megolvasztva
1 csomag vaníliáscukor
3 nagy tojás
2 csésze fehér csoki chip vagy 3 tábla fehér csoki (amíg Magyarországon chip nem kapható, addig kénytelen leszel 3 tábla fehér csokit apró darabokra felvagdalni, minden kockát négyfelé)

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet a kakaóporral, sütőporral, és sóval.
Külön tálban habverővel (lehet elektromos is) keverd el az olvasztott margarint a cukrokkal.
Egyesével add hozzá a tojásokat, és mindegyiket keverd el alaposan.
Kis adagokban add hozzá a lisztes-kakaós keveréket.
Kanállal keverj hozzá másfél csésze fehér csoki chip-et ill. csokidarabkákat.
Margarinnal kenj ki egy kis, mély tepsit, és abba öntsd a tésztát.
180 fokon fél óráig süsd, vagy amíg a közepébe szúrt tű csak egy picit lesz ragacsos.
Miután kivetted a sütőből, hagyd kihűlni. Ha elég kicsi a tepsi, egy idő után kiboríthatod a brownie-t egy lisztezett fadeszkára, anélkül, hogy kettétörne. Ha ez nem megy, hagyd a tepsiben.
A maradék fehér csokit olvaszd meg mikrosütőben, és csurgass a brownie tetejére mintákat meg ilyesmi. :)
Tedd be a (mély)hűtőbe, amíg a tetején a csoki megdermed.
Vágd fel tégla alakú szeletekre.

Megjegyzés:

Ez egy nehéz recept! Úgy értem, hogy nehéz elérni, hogy jól nézzen ki az eredmény, ne égjen meg a széle és átsüljön a közepe. Csináltam már villany- és gázsütőben is, és előbbiben jobb lett. Persze gázsütőben is lehet jó, csak ki kell tapasztalni, valószínűleg nem szabad nagy lángon sütni. A második nehézség a tepsiből kibányászás. Pályafutásom alatt egyetlen egyszer sikerült csak kiborítani, és már nem tudom, hogy csináltam... Általában nem megy, méghozzá azért, mert a csokidarabok nagy súlyuknál fogva a tepsi aljára süllyednek a puha tésztában, majd jól odaragadnak. Szóval nehéz ügy, viszont, részben a karamellizálódó fehércsokinak köszönhetően, istenifinom!


Jó étvágyat!