Grillezett csirke mogyorós tésztasalátával (4 személyre)
Hozzávalók:
Csirkéhez:
4 db csirkemellfilé
2 ek. olívaolaj
1 ek. szójaszósz
1 tk. szárnyas pác fűszerkeverék
1 csipet bors
Salátához:
üvegtészta
jégsaláta
vörös saláta
kígyóuborka
korianderlevél
sós mogyoró
olívaolaj
szójaszósz
citromlé
chiliszósz
Elkészítés:
Először bepácoljuk a csirkét. Egy pohárban összekeverjük az olajat, a szójaszószt, a fűszerkeveréket és egy csipet borsot. Egy tálba tesszük a csirkét, ráöntjük a páclevet, megforgatjuk benne, megkenjük vele, stb, hogy mindenhol érje. Ezután a tálat lefedve a hűtőbe tesszük legalább két órára, de legjobb egy egész éjjelre.
Sós vizet forralunk, majd amikor forr, elzárjuk, és beletesszük a tésztát. Áztatjuk, amíg megpuhul, főzni nem kell. Szűrőben hagyjuk lecsepegni.
A zöldsalátát nagy tálba tesszük. (Ennek tartalma ízlés szerint bármilyen saláta lehet. A fenti képen látható salihoz egy fej jégsalátát és egy kevés vörös salátát használtam.)
Hozzáadjuk a letépkedett korianderleveleket. (Erős, meghatározó íze van, ezért aki nem szereti, hagyja ki!)
A kígyóuborkából ötcentis, hosszúkás, vékony darabokat vágunk, és hozzáadjuk azokat is. Egy ubi egynegyede vagy egyharmada kell, a méretétől függően.
Zacskóba tesszük a mogyorót, húsklopfolóval összezúzzuk, rászórjuk a salátára.
Ha a tészta kihűlt, hozzáadjuk azt is, és az egészet összekeverjük.
Egy pohárban összekeverjük az olajat, a szójaszószt, a citromlevet és a chiliszószt, majd ráöntjük a salátára, és óvatosan megint összekeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
A bepácolt csirkemellek mindkét oldalát 1 ek. olívaolajon két-két percig sütjük.
Alufóliát teszünk egy tepsibe, arra a csirkét, arra még egy réteg alufóliát, és előmelegített sütőben (gázsütőben egyes fokozaton vagy "kis lángon") 15 percig sütjük.
Tálaláskor előbb a salátából teszünk a tányérokra, és mellé vagy rá egy felszeletelt csirkemellet.
Jó étvágyat!
Csirkéhez:
4 db csirkemellfilé
2 ek. olívaolaj
1 ek. szójaszósz
1 tk. szárnyas pác fűszerkeverék
1 csipet bors
Salátához:
üvegtészta
jégsaláta
vörös saláta
kígyóuborka
korianderlevél
sós mogyoró
olívaolaj
szójaszósz
citromlé
chiliszósz
Elkészítés:
Először bepácoljuk a csirkét. Egy pohárban összekeverjük az olajat, a szójaszószt, a fűszerkeveréket és egy csipet borsot. Egy tálba tesszük a csirkét, ráöntjük a páclevet, megforgatjuk benne, megkenjük vele, stb, hogy mindenhol érje. Ezután a tálat lefedve a hűtőbe tesszük legalább két órára, de legjobb egy egész éjjelre.
Sós vizet forralunk, majd amikor forr, elzárjuk, és beletesszük a tésztát. Áztatjuk, amíg megpuhul, főzni nem kell. Szűrőben hagyjuk lecsepegni.
A zöldsalátát nagy tálba tesszük. (Ennek tartalma ízlés szerint bármilyen saláta lehet. A fenti képen látható salihoz egy fej jégsalátát és egy kevés vörös salátát használtam.)
Hozzáadjuk a letépkedett korianderleveleket. (Erős, meghatározó íze van, ezért aki nem szereti, hagyja ki!)
A kígyóuborkából ötcentis, hosszúkás, vékony darabokat vágunk, és hozzáadjuk azokat is. Egy ubi egynegyede vagy egyharmada kell, a méretétől függően.
Zacskóba tesszük a mogyorót, húsklopfolóval összezúzzuk, rászórjuk a salátára.
Ha a tészta kihűlt, hozzáadjuk azt is, és az egészet összekeverjük.
Egy pohárban összekeverjük az olajat, a szójaszószt, a citromlevet és a chiliszószt, majd ráöntjük a salátára, és óvatosan megint összekeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
A bepácolt csirkemellek mindkét oldalát 1 ek. olívaolajon két-két percig sütjük.
Alufóliát teszünk egy tepsibe, arra a csirkét, arra még egy réteg alufóliát, és előmelegített sütőben (gázsütőben egyes fokozaton vagy "kis lángon") 15 percig sütjük.
Tálaláskor előbb a salátából teszünk a tányérokra, és mellé vagy rá egy felszeletelt csirkemellet.
Jó étvágyat!