Grízes tészta
Hozzávalók:
(3-4 adag)
1 ek. zsír
4 ek. dara
200 g fodros kocka
baracklekvár
porcukor
Elkészítés:
A zsírt felolvasztjuk egy fazékban, rászórjuk a darát és enyhén megpirítjuk.
Ráöntünk 1 dl vizet - hatalmas gőz csap fel, úgyhogy nem fölé hajolva! Megkeverjük és állni hagyjuk.
Kifőzzük a tésztát, leszűrjük és összekeverjük a darával, ami addigra magába szívja a vizet.
Tálaláskor baracklekvárt és porcukrot teszünk rá.
Jó étvágyat!
(3-4 adag)
1 ek. zsír
4 ek. dara
200 g fodros kocka
baracklekvár
porcukor
Elkészítés:
A zsírt felolvasztjuk egy fazékban, rászórjuk a darát és enyhén megpirítjuk.
Ráöntünk 1 dl vizet - hatalmas gőz csap fel, úgyhogy nem fölé hajolva! Megkeverjük és állni hagyjuk.
Kifőzzük a tésztát, leszűrjük és összekeverjük a darával, ami addigra magába szívja a vizet.
Tálaláskor baracklekvárt és porcukrot teszünk rá.
Jó étvágyat!