Mandulában sült halfilé

Hozzávalók:

50 dkg tengeri halfilé
10 dkg mandulaszilánk
10 dkg morzsa
3 ek. liszt
2 ek. citromlé
1 kis fej vöröshagyma
3 tojás
4 dl tejszín
1 kk. őrölt fehérbors

olaj

Elkészítés:

A halfiléket (ha fagyasztott volt, akkor felengedés után) bedörzsöljük sóval, majd fehérborssal, aztán megforgatjuk őket lisztben.
Egy tányérban habosra verjük a két tojást, belekeverjük a citromlevet, hozzáadjuk a lereszelt vagy fokhagymanyomón átnyomott hagymát és egy kis sót.
Egy másik tányérban összekeverjük a morzsát a mandulával.
A halfiléket először belemártjuk a hagymás tojásba, aztán a mandulába, majd még egyszer a tojásba és mandulába.
Bő, forró olajban a halfilék mindkét oldalát 1-1 percig sütjük.
Tűzálló tálba tesszük őket (1. ábra), összekeverjük a megmaradt hagymás tojást és mandulát 4 dl tejszínnel, és a keveréket rájuk öntjük (2. ábra). Sütőben készre sütjük, sült krumplival tálaljuk.




Jó étvágyat!