Mézes kecsapos csirkeszárnyak
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
szárnyaspác fűszerkeverék
1 fej fokhagyma
8 ek. kecsap
5 kk. méz
só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megmossuk, lábasba tesszük, sózzuk, mellé tesszük a gerezdekre szedett fokhagymát és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, félpuhára főzzük.
Egy tálban összekeverjük a fűszert a mézzel és a kecsappal és ebben a keverékben pácoljuk a csirkét egy éjjelen át. A fokhagymákat félretesszük másnapra.
Egy tepsi aljára alufóliát teszünk, arra a csirkeszárnyakat, melléjük a hagymagerezdeket és 200 fokon ropogósra sütjük.
Sültkrumplival és kecsappal tálaljuk.
Jó étvágyat!
1 kg csirkeszárny
szárnyaspác fűszerkeverék
1 fej fokhagyma
8 ek. kecsap
5 kk. méz
só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megmossuk, lábasba tesszük, sózzuk, mellé tesszük a gerezdekre szedett fokhagymát és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, félpuhára főzzük.
Egy tálban összekeverjük a fűszert a mézzel és a kecsappal és ebben a keverékben pácoljuk a csirkét egy éjjelen át. A fokhagymákat félretesszük másnapra.
Egy tepsi aljára alufóliát teszünk, arra a csirkeszárnyakat, melléjük a hagymagerezdeket és 200 fokon ropogósra sütjük.
Sültkrumplival és kecsappal tálaljuk.
Jó étvágyat!