Noé mákos gubája
Hozzávalók:
6 szikkadt kifli
6 dl tej
40 g vaj
75 g porcukor
100 g darált mák
4 ek. méz
1 csomag vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
késhegynyi őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk.
Egy lábosba öntjük a tejet, hozzáadjuk a mézet, vajat és fél csomag vaníliáscukrot, összekeverjük és felforraljuk.
Egy nagy tálba tesszük a kiflikarikákat, ráöntjük a forró tejes keveréket és összeforgatjuk.
Egy másik edényben összekeverjük a mákot a porcukorral, a maradék vaníliáscukorral, citromhéjjal és szegfűszeggel, majd a mákos keveréket a kiflikre borítjuk és összeforgatjuk.
A mákos gubát jénai tálba vagy tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
Noé tippje:
Tálaláskor tegyél rá lekvárt.
Noj tippje:
Tegyél rá egy feldarabolt banánt is, mert miért ne.
Jó étvágyat!
6 szikkadt kifli
6 dl tej
40 g vaj
75 g porcukor
100 g darált mák
4 ek. méz
1 csomag vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
késhegynyi őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk.
Egy lábosba öntjük a tejet, hozzáadjuk a mézet, vajat és fél csomag vaníliáscukrot, összekeverjük és felforraljuk.
Egy nagy tálba tesszük a kiflikarikákat, ráöntjük a forró tejes keveréket és összeforgatjuk.
Egy másik edényben összekeverjük a mákot a porcukorral, a maradék vaníliáscukorral, citromhéjjal és szegfűszeggel, majd a mákos keveréket a kiflikre borítjuk és összeforgatjuk.
A mákos gubát jénai tálba vagy tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
Noé tippje:
Tálaláskor tegyél rá lekvárt.
Noj tippje:
Tegyél rá egy feldarabolt banánt is, mert miért ne.
Jó étvágyat!