Öcsém kedvenc tortája

(a.k.a. krémes ananász-banán torta)

Hozzávalók:

Tésztához:
2 nagy banán
13 dkg lecsepegtetett, összetört ananász
30 dkg porcukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
1,7 dl olaj
0,6 dl ananászlé
2 tojás
egy csipet só
margarin a forma kikenéséhez

Krémhez:
kb. 25 dkg Mascarpone krémsajt
kb. 18,5 dkg porcukor

Díszítéshez:
ami tetszik, pl. gyümölcsszeletek, marcipándíszek, cukordrazsék, stb.

Elkészítés:

Tészta:
Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
Egy nagyobb tálba tesszük az összetört banánt, ananászt és a cukrot, és összedolgozzuk.
A lisztes keveréket a banánosra szitáljuk és összekeverjük.
Egy edényben összekeverjük az olajat, az ananászlevet és a tojásokat, majd hozzáöntjük a nagy tál tartalmához, és összekeverjük az egészet.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra.
Egy kerek tortaformát kikenünk margarinnal és beleönjük a tésztát.
Egy órán át sütjük, illetve addig, amíg a közepébe szúrt tű tisztán jön ki belőle.

Krém:
A krémsajtot összekeverjük a porcukorral, és amíg a torta sül, hideg helyre tesszük. A hozzávalóknál azért szerepel a kb., mivel krémsajttól és ízléstől függően lehet, hogy kevesebb kell belőle és több a cukorból. Legjobb, ha kóstolgatjuk közben, hogy a végeredmény ne legyen sajt- ill. vajízű.

A kisült tortát 10 percig a formában hagyjuk, majd kiszedjük és hagyjuk tovább hűlni. Ha már unjuk a várakozást, óvatosan kettészeljük egy hatalmas konyhakéssel.
Vegyük le a felső felét, a krémből kenjünk a közepére, tehetünk bele gyümölcsöt is, pl. ananászt.
Tegyük vissza a felső felét, kenjük szét a tetején és az oldalán a krémet.
Díszítsük a tetejét ízlés szerint.


Megjegyzés és tippek:

Ennek a tortának az az érdekessége, hogy a tésztájában több a cukor, mint a liszt. Emiatt kizárólag olyan édesszájúaknak ajánlott, mint amilyen a mi családunk. :) Másképp öklendezés lesz a vége. Ez a tészta ezzel a krémmel körítve - bár nagyon finom - brutálisan tömény, ezért én is gondolkozom rajta, hogy kipróbálom krém helyett valami mással. Dr. Oetker Citromos Zseléport vagy Marcipánízű Cukormázat ajánlanék.


Jó étvágyat!