Rakott krumpli Noj módra

Hozzávalók:
(2-3 adag)


375 g krumpli*
3 tojás
100 g kolbász
150 g sajt
10 g vaj + lábos kikenéséhez még egy kevés
kis pohár tejföl fele


Elkészítés:

A krumplit sós vízben puhára főzzük, a héját lehúzzuk, vékony karikákra vágjuk.
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, karikákra vágjuk.
A kolbászt karikákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A tejfölt összekeverjük a vajjal és egy csapott mokkáskanál sóval.
Kikenünk egy icipici lábost vajjal.
A lábos alját kirakjuk krumplikarikákkal, erre jön egy darab felszeletelt tojás.
Megszórjuk 50 gramm sajttal, kirakjuk kolbászkarikákkal, aztán megkenegetjük a tetejét tejfölös keverékkel.
Ismételjük az előbbieket a krumplilerakástól kezdve. A krumpliból és a tejfölös keverékből maradjon még a tetejére.
Krumplival rakjuk ki a kupac tetejét és rákenjük a maradék tejfölös keveréket.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a sajtos rakott krumplinkat 40 percig sütjük és tálaljuk.


Jó étvágyat!


*Ennyi krumplim volt itthon, amikor kitaláltam ezt a receptet.