Tejfölös csirkepaprikás

Hozzávalók:

1 kg csirkemell filé
2 vöröshagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
3 dl tejföl (1 nagy pohár)
liszt
fűszerpaprika
őrölt bors
vegeta
olaj

Elkészítés:

Kockákra vágjuk a húst, a vöröshagymát, a paradicsomot és a zöldpaprikát.
Olajon mepároljuk a hagymát.
Ráöntünk 2 deci vizet, hozzáadunk 2 teáskanál fűszerpaprikát, 1 teáskanál vegetát, kevés borsot, összekeverjük és felforraljuk.
Beletesszük a húst és a zöldségeket, hozzáadunk még 1-2 deci vizet, ha szükséges, majd fedő alatt alacsonyabb hőfokon addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
A tejfölt összekeverjük két púpozott evőkanál liszttel és egy kicsi fűszerpaprikával.
A tejfölös habarást hozzáadjuk a megfőtt csirkéhez, összekeverjük és néhány percig forraljuk.
Köretként főtt tésztát, rizst vagy nokedlit ehetünk hozzá.


Jó étvágyat!