Tonhalas tészta (2 adag)
Hozzávalók:
1 tonhal konzerv
1 vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
fél pohár tejföl
fehérbors
só
1 ek. vaj (ha a konzervben nincs olaj)
olajbogyó (ízlés szerint)
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát összenyomjuk.
A tonhalról leszűrjük az olajat, és azon megpároljuk a vöröshagymát. Ha nem olajos a konzerv, akkor egy ek. vajon pároljuk a hagymát.
Hozzáadjuk a halat, a fokhagymát és a tejfölt, és sóval és fehérborssal ízesítjük.
Tíz percig főzzük, majd külön kifőzött tésztával összekeverjük és tálaljuk.
Tipp:
Tálaláskor olajbogyókat tehetünk a tetejére.
Jó étvágyat!
1 tonhal konzerv
1 vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
fél pohár tejföl
fehérbors
só
1 ek. vaj (ha a konzervben nincs olaj)
olajbogyó (ízlés szerint)
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát összenyomjuk.
A tonhalról leszűrjük az olajat, és azon megpároljuk a vöröshagymát. Ha nem olajos a konzerv, akkor egy ek. vajon pároljuk a hagymát.
Hozzáadjuk a halat, a fokhagymát és a tejfölt, és sóval és fehérborssal ízesítjük.
Tíz percig főzzük, majd külön kifőzött tésztával összekeverjük és tálaljuk.
Tipp:
Tálaláskor olajbogyókat tehetünk a tetejére.
Jó étvágyat!