Túrógombóc
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
12 dkg búzadara
3 tojás
10 ek. zsemlemorzsa
2 ek. olaj
porcukor
tejföl
só
Elkészítés:
Egy nagy tálba morzsoljuk a túrót, hozzáadjuk a darát és összedolgozzuk.
Egy másik nagy tálba csurgatjuk a tojások fehérjét, a sárgáját és egy pici sót pedig hozzákeverünk a túrós keverékhez.
Kemény habot verünk a tojásfehérjéből és óvatosan hozzákeverjük a másik tál tartalmához.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük őket főni. Amikor mindegyik felúszott a víz tetejére, készen vannak.
Az olajon megpirítjuk a morzsát, és a kész gombócokat beleforgatjuk.
Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
Noé tippje:
A pirított morzsához keverj porcukrot és egy kevés fahéjat, és abba forgasd a pucér gombócokat.
Jó étvágyat!
50 dkg tehéntúró
12 dkg búzadara
3 tojás
10 ek. zsemlemorzsa
2 ek. olaj
porcukor
tejföl
só
Elkészítés:
Egy nagy tálba morzsoljuk a túrót, hozzáadjuk a darát és összedolgozzuk.
Egy másik nagy tálba csurgatjuk a tojások fehérjét, a sárgáját és egy pici sót pedig hozzákeverünk a túrós keverékhez.
Kemény habot verünk a tojásfehérjéből és óvatosan hozzákeverjük a másik tál tartalmához.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük őket főni. Amikor mindegyik felúszott a víz tetejére, készen vannak.
Az olajon megpirítjuk a morzsát, és a kész gombócokat beleforgatjuk.
Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
Noé tippje:
A pirított morzsához keverj porcukrot és egy kevés fahéjat, és abba forgasd a pucér gombócokat.
Jó étvágyat!