A fenti dátum helyett a bejegyzésben szereplő többi dátum a helyes!


2021. december 24.

Délután van, a munkahelyemen ülök, ahol ma szerencsére csak 15:00 óráig kell ülni. A munka mára elfogyott. A Hangouts beszélgetésünkben Krisztával ott virít egy vastagon pozitív terhességi teszt fotója, amit ma délután csinált. Néha rápillantok és örömködök felette. :) Ma reggel tesztelt először, de valamit nem jól csinált, nem volt elég látványos az eredmény, azért tesztelt még. Azért a reggelin is látszott már, hogy 2 csík van. :) Csak halványak voltak a csíkok. 4 hét és 2 nap telt el az utolsó vérzése óta.

Szóval, Kriszta terhes. :) Nagyon mások az érzéseim, mint akkor, amikor 10+ éve én és Noé lettünk terhesek. Kicsit akkor is féltem tőle, hogy a babakezdeményeink egyszercsak megszűnnek létezni, hiszen erre mindig van esély. Mi azonban 30 alatt voltunk, és akkor sokkal kisebb az esélye ennek. Kriszta viszont 37... Úgyhogy félek, és féltem őt, de nincs mit tennünk, vigyáznunk kell a babakezdeményre, amennyire csak tudunk, reménykedni és bizakodni. Egyébként korát meghazudtolóan hamar lett terhes, a második hónapban, amikor próbálkoztunk! Remélem, hogy ez jót jelent, azt, hogy egészségesebb az átlagnál, és minden rendben lesz. Máshogy éreztem magam akkor, amikor Jojó fogant meg, azért is, mert akkor még nem tudtam semmit a gyereknevelés nehézségeiről, csak egy lila ködben úsztam, mert pozitív lett a terhességi tesztem, és nem láttam annál tovább. De most ellátok sokkal messzebbre és azt látom, hogy iszonyatosan nehéz lesz... de ugyanannyira csodálatos is. :)

Micsoda különleges karácsony az idei! A legcsodálatosabb, amiben valaha részünk volt!


2021. december 25.

Tegnapi üzenet Krisztától abban a Messenger beszélgetésben, amiben mi ketten, a kispapa és az ő párja vesz részt:

Ma Kriszta szüleinél vendégeskedtünk, tizenegyen voltunk a házban, és csak Kriszta nővére és én tudtuk az ő titkát. Hogy valójában többen voltunk. :)


2021. december 26.

Tegnap este videochateltünk a kispapával és párjával. Mesélte a kispapa, hogy a fenti fotót nagy örömében továbbküldte a legjobb barátjának, aki visszaírt, hogy "covidos vagy?" :D Bár alapvetően nem vicces, hogy manapság, ha valaki meglát egy két csíkos tesztet, azonnal arra gondol, hogy koronavírusos, aki küldte, és nem arra, hogy anya vagy apa lesz, mi mégis jót nevettünk ezen. :)


2021. december 29.

Kriszta 5 hetes terhes ma. Elkezdtük a pocakfotók gyártását. :) Hetente tervezünk csinálni egyet, de látványosabb, ha csak néhány hét kihagyással teszem őket egymás mellé.


2021. december 30.

Kriszta tünetei egyelőre ezek: ólmos álmosság délutántól kezdve, fájdalmasan feszülő cickók, szagérzékenység. Panaszkodik sokszor gyomorkavargásról és alhasi kellemetlenségekről is. Sajnálom őt, hogy ezekben van része, ugyanakkor... Ő akarta. :D Örülök neki, hogy valóra vált, amit szeretett volna. :)


2021. december 31.

És akkor amit ma nem írtam le a nyilvános blogomba: Krisztának azért nincs kedve bulizni menni ma, mert terhes, és egyrészt nem ihat alkoholt, másrészt örül, ha sikerül nem átaludnia az éjfélt. :)


2022. január 1.

Tegnap éjfélkor barackos kölyökpezsgővel koccintottunk. Megkezdődött életünk egyik legizgalmasabb éve. :)


2022. január 7.

Kriszta babája 8 mm hosszú, jó helyen van és van szívhangja. :) Ennyit állapított meg az állami orvos az első vizsgálaton, ahova ma ment el. De semmi mást nem mondott a doki, csak hogy két hét múlva kellene mennie alaposabb ultrahangra. 6 hét és 2 napos most a terhessége.


2022. január 13.

Kriszta úgy döntött, magánorvoshoz fog járni terhesgondozásra. Ma járt a választott orvosánál először, akit egy barátnője ajánlott, aki ehhez az orvoshoz járt a tavalyi terhessége során. Kriszta szerencsére nagyon boldogan távozott tőle, most hívott telefonon. :) A doki kedves, türelmes és alapos. Az embrió szépen növekszik, most 11,18 mm hosszú és Kriszta hallhatta a szívverését. :) Nagyon boldog vagyok, hogy neki is része van már ilyen csodákban! :))
7 hetes és 1 napos terhes most.

UH kép:


2022. január 16.

Kriszta ma megmutatta a fenti UH képet a szüleinek. Én nem lehettem ott, mert a holnapi műtétemre készülök. Kriszta már jön haza, azt írta, hogy nagyon örülnek a szülei, az apukája "agyon puszilgatta". :)


2022. január 27.

Kriszta ma beszélt először telefonon a védőnőjével. Kedves, fiatal nőnek tűnik. Egy hét múlva mehet hozzá először vizsgálatra. 9 hét és 1 napnál tartunk éppen. :)


2022. február 3.

Nagy nap volt a mai! Kriszta ma járt először a védőnőnél és én meg először hallhattam a kis embrió szívverését! Kinek neve egyébként Tökmag, Kriszta így nevezte el. :) Ahogy mesélte, a védőnő egy 25 év körüli kedves csajszi. Bár korábban számítottunk a látogatására, azt mondta, hogy a lakást megtekinteni csak a 34-36. terhességi hét körül jön majd először. A terhesgondozási kiskönyvben feltüntette a nevem, mint "élettárs." :)) Krisztának a nőgyógyászhoz is volt mára időpontja. Hívott, hogy menjek vele, ha akarok, és persze, hogy akartam! Majd a következő alkalomra mehet a kispapa. :) Egy csoda volt, látni a nagy tévén az embrió ficánkolását és hallani a pergő szívverését! 4 centi hosszú a fejétől a popójáig. Most már nem csak bütykök vannak a végtagjai helyén, hanem elég hosszúak ahhoz, hogy hadonászni tudjon velük, és azt csinálta. :)) 10 hét és 1 napnál tartunk az utolsó vérzés alapján, de a baba egy héttel nagyobbnak felel meg a mérete alapján a doki szerint. Ezt a ciklus hosszával lehet magyarázni, elvben ilyenkor minden embrió ugyanolyan ütemben növekszik. A kispapa viszont nagy újszülött volt, mint megtudtuk tőle. Ebből arra lehet következtetni, hogy Kriszta babája is nagy újszülött lesz.

UH képek:



2022. február 16.

Február 16. volt az a nap, amire Jojót vártam 13 évvel ezelőtt, így ez a dátum az elmémbe vésődött örökre. Amikor tavaly év végén kiderült, hogy Kriszta terhes, persze rögtön kiszámoltam, hogy az utolsó vérzése alapján mikor fogja betölteni a mágikus 12. hetet, ami után a babakezdemény már nem embrió, hanem magzat, és ami után már nem kell annyira félni attól, hogy nem marad meg. És kiderült, hogy 2022. február 16. lesz neki az a nap, vagyis végre eljött. :) Azonban ennek ellenére még mindig nem teszem közzé ezt a titkos naplót és nem kürtölöm szét a nagyvilágba a jó hírt. Kriszta óvatos ezzel, mert holnap részt kell vennie egy olyan szűrővizsgálaton, ami az életkora miatt szükséges és ami kideríti, hogy a babának nincs-e kromoszóma rendellenessége.


2022. február 17.

A délelőtti vizsgálat eredménye jó, Kriszta babája egészséges az orvos szerint! Efelől megnyugodtunk. Jojónak elmondtuk a hírt, hogy nyár végén Krisztának kisbabája lesz. Lassan most már megírom a többi érintettnek is, meg a Facebookon is közhírré teszem, meg ezt az irományt is kiteszem majd a blogomba, szóval ide már nem írok többet.

Mai kép a formás kis magzatról: