J. vakációjának második hete van, amit szerencsére szabadságon tölthetek.

Az előző, gondozónős héttől tartottam, és bár szerencsére nem volt komoly probléma, azért örülök, hogy túl vagyunk rajta. A gondozónőt Jojó ismeri és szereti, ez rendben volt, Dodó apai nagymamájának az egyik gondozója egyébként. Minden nap szépen odaadta Jojónak az ebédet, amit a hűtőbe bekészítettem, néhány napon elvitte fagyizni is, játszótérre is, itthon pedig társasozott vele. Viszont kijárt az erkélyre cigizni és behozta onnan a koszt a lakásba, reggelente meg mindig később érkezett, mint amit megbeszéltünk, így alig értem be 9-re munkába.

Hétfő este van, most éppen hárman leledzünk itt, Jojó tableten játszik (Dodóé), Dodó meg ráakadt az Orira, az neki nagy újdonság, mert Xbox exkluzív, így náluk nincs. Dodóka beköltözött hozzánk erre a hétre, legalábbis nagy részére, bár eredetileg nem ez volt a terv, de persze nem bánom. :) Noé megkért múlt héten, hogy vasárnap este mindkét gyereket én vegyem át az apáktól és Dodót őrizzem ma és munka után adjam át neki, hogy hazavigye. Amikor Dodó erről a tervről értesült, sírva fakadt és mondogatta, hogy nem akar hazamenni. Ezt amúgy mindig így csinálja, ahányszor innen haza kell mennie, nem mintha ne lenne neki jó otthon, ott kert is van meg medence, csakhát ugye mindig mindenkinek az kell, az a különleges és értékes, amiben ritkán van része. Dodó ritkán van nálunk, Jojóval imádnak együtt lenni, plusz még itt van az Xbox, náluk meg ugye PS4 van. "Szegény" gyerek, tudom, igazán sajnálatra méltó. :) Úgyhogy megengedtük neki, hogy maradjon, csak fagyizni mentünk el Noéval munka után, mert azért az anyját látni akarta Dodó így három nap után, de aztán elbúcsúzott tőle és jött velünk vissza. Abban maradtunk, hogy pénteken reggel viszont mind a hárman megyünk Noémiékhez, pontosabban Noé akkor dolgozni fog, de szerinte az apukája majd jól vendégül lát minket és lubickolhatunk a medencében is. :) Így Dodót nem lesz olyan nehéz rávenni, hogy hazakerüljön. :) Másnap, szombaton pedig én tervezem átúszni a Balatont, így Jojóra úgyis Noé vigyázott volna akkor.

Ma délelőtt egyébként egy volt évfolyamtársammal és az ő három kislányával töltöttük az időt a Várban. Sétáltunk, nézelődtünk, a gyerekek aszfaltkrétáztak és pocskoltak egy kis díszkútnál vödrökkel meg locsolókannákkal. Eldöntöttük, hogy csütörtök délután egy másik jó játszóhelyen megint összeeresztjük az öt gyereket. :)