A júliusi játék neve: Assassin's Creed IV: Black Flag
Megjelenés éve: 2013
Kedvenc idézet: "No one honest has an easy life, Edward. And it's aching for one that causes the most pain." - Mary Read

Tavaly játszottam vele, amikor már majdnem kétéves játék volt, mert akkor Live Gold tagsággal ingyenessé vált. Előtte is érdekelt már, de nem annyira, hogy megvegyem, akkor viszont belevetettem magam boldogan.

Az egyik leghangulatosabb játék, amivel volt szerencsém játszani. A Karib-tenger szigetein játszódik a 18. század elején. Főhősünk (azaz mi magunk) egy bérgyilkos kalóz. Megunhatatlanul sokmindent lehet csinálni ebben a játékban. Hatalmas, nyitott világban játszódik, ahol mehetsz, amerre akarsz. Hajózhatsz a tengeren, felfedezhetsz pici és nagy szigeteket, vadászhatsz cápákra, bálnákra, szárazföldi állatokra, csatázhatsz a hajóddal, elveheted más hajók rakományát, abból fejlesztheted a saját hajódat, néhány helyen még búvárkodhatsz is, óriásrájával úszhatsz együtt, cápák elől kell elrejtőzni a tengeri növények közt... A látvány csodaszép, nagyon jó dolog a szigeteken felmászni a legmagasabb pontra, oda kiülni és csak nézelődni. :)

Edward Kenway, a főhős, kitalált személy, de vannak olyan szereplők is, akik a valóságban is léteztek, pl. a hírhedt kalóznők Mary Read és Anne Bonny.

A zene ebben a játékban is sokat ad a hangulathoz. A matrózénekek, a kocsmákban zenélő bandák, az aláfestő zene mind tökéletes szerintem.

Vicces, hogy pont tavaly júliusban játszottam vele legtöbbet, amikor azok a durva kánikulák voltak. Ültem a kanapén, rajtam egy szem bugyi meg rámterítve egy vizes textilpelenka, a nagy tévén előttem a hajókormánynál állt a kalózom, szeltük a kék vizet, énekeltek a matrózok, néha delfinek ugrottak ki a vízből előttünk, néha egy hatalmas bálna, és érdekes módon a ventilátor által rámfújt levegőnek sós tengeri szél illata volt... :)

Jojóka is örömmel szaladgált "Edvárddal", a kalózunkkal, aki igazi parkour művész, felszalad a házfalakon, mint egy pók, végigugrándozik tetőről tetőre, aztán olyan magasságokból veti le magát egy szénakazalba vagy a tengerbe, hogy rossz nézni, de semmi baja se lesz. Mindez nagyon tetszett Jojónak. :))

Edward karton J. szobájában, Noé szerezte nekünk az ex-munkahelyéről, ahol még voltak ismerősei.

Néhány matrózének.

Kedvenc kocsmadalom.

Egyik kedvenc aláfestő zeném. Ez akkor szól, amikor még a játék eleje felé megszerezzük a hajónkat, azért ilyen diadalmas. :)