Pont egy hete egész nap az "örök városban" sétáltunk, ragyogó idő volt, és olyan jól éreztem magam, mint egy csodás álomban! Nem találok most megfelelő zenét római videóhoz, úgyhogy letettem róla, és inkább csak képeket teszek még fel némi kommentárral.

A Colosseum - Római császárok megépíttették, két évezreddel később elé álltunk szelfizni.

Mandulafenyők, ilyenek állnak minden római főút mentén. Magjukból készül a pesto. A pestoról szomorú esemény is eszembe jut, vettünk két kis üveggel, egyet magunknak, egyet ajándékba, de hazafelé a reptéren mindkettőt elkobozták. :( Nem fértek bele a 100 ml-es limitbe. Tanulópénznek jó volt... A háttérben az Angyalvár, Hadrianus császár síremléke.

Az a hídmaradvány ott a kép bal felén több mint kétezer éves! A legrégebbi római kori kőhíd, ami Rómában megmaradt.


Így zubogott a Tevere a Tiberis-sziget és a jobb part között 2019. április 6-án.

Septimius Severus császár diadalíve 1800 évvel ezelőtt készült.

Így néz ki ma a Forum Romanum, az ókori Róma főtere + ismeretlen turista.

Random banánfa egy nyilvános klotyó mellett

Random narancsfa egy random utcán

Panorámakép a gyönyörű Trevi-kútról. Ez a 17. században épült. A környéken egymást érik a fagyizók, hatalmas adag finom olasz fagyikat adnak. Ide jöttünk vissza szombat este sötétedés után fagyizni.

A Pantheon nevezetű ókori templom. Nekem az ilyen régesrégi építmények tetszettek legjobban. :) A Wikipédia azt állítja, hogy "Csaknem kétezer évvel építése után a Pantheon dómja ma is a világ legnagyobb vasalatlan beton kupolája." Nem semmi!

Végezetül egy leleményes római sirály. Ez a sirály hosszú ideig ült itt a Forum Romanum körül épült kerítésen, peckesen pózolt és hagyta, hogy a turisták körbefotózzák. Ám a szeme sarkából eközben azt figyelte, kitől lophatna egy kis ennivalót. Egy óvatlan pillanatban - huss - felröppent, kikapott egy szendvicset egy turista kezéből, leszállt vele a kerítés mögötti fűre, ott pedig elégedetten és háborítatlanul lakomázni kezdett az ókori romok között... :)