A cicáinkat idén ősszel is kivittük szellőzni, ami igazából nekünk szórakoztatóbb, mint nekik, mert nekik inkább ijesztő. Elnézelődnek meg szimatolnak egy darabig, de aztán igyekeznek gyorsan biztonságba húzódni, ránk mászni vagy vissza a hordozó hátizsákba bújni. Tettem két új képet róluk ide meg ide és alant is van néhány.

Leírom a mostanra kifejlesztett napi szőrápolási rutinjukat is, amivel sikerült elérnem, hogy alig* hullajtanak szőröket maguk után a lakásban.

*Ezt viszonylagosan kell értelmezni. Több szőr van a lakásunkban, mint egy olyanban, ahol nincs macska, de ahhoz képest, hogy van 2 macska, alig van szőr. :)


Huba & Miszi szőrme rituáléja

Hozzávalók:
Művelet:
  1. A lavórba pár csepp macska sampont teszek és meleg vízzel felhabosítom. Nem mosom meg a macskákat, az nem tenne jót nekik naponta, a víz arra való, hogy a szőr ne szálljon mindenfelé, a sampon meg arra, hogy jó illatuk legyen és ne ázottmacska szaguk.
  2. A lavórt is meg egy macskát is elhelyezek a fürdőkádban és 4 percig a Furminátorral alaposan megfésülgetem. Közben a Furminátort többször leöblítem a lavórban, így a szőr mind a kádon belül marad.
  3. Felveszem a szőrtelenítő kesztyűt és 2 percig azzal törölgetem a macskát.
  4. Megismétlem a fésülgetést és törölgetést a másik macskán.
  5. Megtisztítom az eszközöket és a szőrös lavórt és kihalászom a szőrt a lefolyószűrőből.
Majdnem naponta végigcsinálom a fentit, néha egy-egy nap kimarad. A Furminator miatt nem is baj, az rengeteg aljszőrzetet kiszed, vigyázni kell vele, hogy ne vigyük túlzásba. Ha úgy látom, hogy már elég lesz a kopasztásból, akkor kihagyom pár napra és csak a kesztyűt használom. A cicák imádják ezt a kényeztetést, hangosan dorombolnak közben és gyakran puszit is adnak nekem. :) Nagyon cukik! Jojó a minap lefilmezte a rituálét, alant látható a videó is. :)