Munkában vagyok, de van időm írni ide. Tegnap bejött a főnököm és megnyugtatott minket, hogy akkor is lesz munkánk, ha nem dolgozhatunk otthonról, mert ide mindig bejöhetünk. Az irodaházat csak akkor zárnák le, ha igazoltan koronavírusos beteget találnának benne, és akkor is csak pár napra, amíg fertőtlenítenek. Azt mondta, az sem gond, ha nagyon kevés munkánk van most, senkit nem fognak elküldeni emiatt.

Jojónak 14 tantárgyból 13 már Google Classroomon működik, egyre még nem kaptunk kódot. Azt remélem, most aztán megtanulja rendesen használni a számítógépet és a netet. A tabletezés meg a telefonozás eddig is ment, de az nem ugyanaz, mint megkeresni a választ a neten a tanárok által feltett kérdésekre. Példa: “What is Hippocratic Oath? Surf on the net to find the answer, or ask your parents. 100 points” (A törit angolul tanulják.)

15 óra után minden nélkülözhetetlen üzlet bezár. Mozi, edzőterem, uszoda, játszótér egyáltalán nincs nyitva. Kriszta tesióra címén sétálni viszi Jojót. Remélem, hogy kijárási tilalom nem lesz, de arra az esetre kitaláltuk, hogy akkor Just Dance-et fogunk előírni Jojónak, hogy mozogjon, Kriszta pedig még ezen a héten az edzőtermükből kölcsönvesz egy TRX-et. Ezt megteheti, mert ő is szokott ott edzést tartani. Amíg szabad, Kriszta esténként futni jár, én pedig azt tervezem, hogy legalább heti egyszer rollerrel (nem elektromossal) fogok munkába jönni vagy hazamenni.

Kriszta elkérte a kocsiját, amit amúgy anyukája használ, de neki adott a munkahelye másikat. Így nem kell tömegközlekednem, hanem ideszállít és munka után haza. Ez már csak azért is jó, mert holnaptól a tömegközlekedés olyan ritkásan fog járni, mintha iskolaszünet lenne.

A Sparban még mindent lehet kapni, amire szükségünk van, de vannak már nyugtalanítóan üresen tátongó polcok is. Március elején, ahogy minden hónap elején, rendeltünk az Auchanból. A szokásos pár nap helyett ugyan egy hetet kellett várni a kiszállításra, de így igazából április elejéig bőven van otthon kajánk. A melegétel szállítás pedig fennakadások nélkül működik, úgyhogy amiatt nem aggódok, hogy nem lesz mit ennünk. #koronavírus