Jojó ma 12 hét után először megy az apjáékhoz hétvégére, ennyi idő után fog megint találkozni velük és Dodóval.

Kezdenek újranyitni a boltok, éttermek, edzőtermek, de csak maszkban szabad bármilyen zárt helyre bemenni, és kisebb boltokban egyszerre csak néhány embernek szabad tartózkodni.

A mozik még mindig zárva és nincs hír arról, mikor nyithatnak ki. :(

A sulik legkorábban szeptemberben nyitnak ki. Még 2 hét maradt a digitális oktatásból, aztán vakáció. Jojó ötödikes léte így alakult, nemsokára vége. Sűrűsödnek a témazáró dolgozatok és felelések, nem unatkozik, hétvégéken is tanul. Múlt hétvégén Petőfi Sándor Az alföld c. verséből felelt. Ez úgy nézett ki, hogy felvettem a telefonommal, amikor elszavalta, aztán a videót feltöltöttük Google Drive-ra a tanárnőnek.

Múlt héten kaptunk emailt, hogy a repülőjáratokat, amikkel júliusban utaztunk volna, törölték, a pénzt vissza lehet igényelni. Úgyhogy nem megyünk idén Skóciába, sem sehova külföldre, majd nyaralunk egy kicsit a Balatonnál.

Szintén törölték azt a drámatábort, ahova Jojót befizettem a vakáció első hetére. Mivel azon a héten még az önkormányzati tábor sem üzemel, itthon fog tengődni.

De én és Kriszta is itthon leszünk még akkor. Neki június végétől úgy kell járnia munkába, hogy egy hét iroda, két hét itthon, és így tovább. Csoportokra osztották őket, és egyszerre csak egy csoport lesz az irodában, egymástól 2 méter távolságra leültetve. Én a főnökömtől tudom, hogy július végéig biztosan maradunk itthon, addigra kitalálja a vezetőség, hogy mikor és hogyan kéne visszatérnünk az irodába.

Az önkormányzati tábor sem olyan lesz, mint korábban. Az iskolában fogják őrizni a gyerekeket, nem mennek Kamaraerdőre, nem lesz naponta fürdés. Legfeljebb az udvaron játszhatnak vagy elviszik őket egy-egy kiállításra vagy játszótérre vagy Kamaraerdőre fürdeni, de nem eresztenek össze több iskolányi gyereket, ezért egyszerre csak kevésnek lesz lehetősége hűsölni. Három hét ügyeletet kértem neki (nem egyvégtében), de abból lehet, hogy egyet egy rajztáborban tölthet - ha azt nem törlik - és esetleg egyet Noémiéknél. De szerintem több hónap gyerektársaság nélküli bezártság után Jojónak még az iskolai megőrző is felüdülés lesz.

Koremlék:

Plakát a házunk kapuján