Kéthetes szabin vagyok mától, legközelebb feb. 8-án fogok dolgozni. Most használom el a tavalyról maradt 9 nap szabimat, amit még megtoldottam egy idénre járó nappal. Ma éppenséggel Jojó is szabad volt, mert nem volt tanítás. Anya-lánya délutánt tartottunk, fodrászhoz mentünk, aztán itthon kávéztunk / tortáztunk és társasoztunk. :) Szegény Kriszta eközben dolgozott.

Jojó tegnapelőtt megírta a központi középiskolai fevételiből a hatodikosoknak szólót, amivel egy hatosztályos gimnáziumba lehetne bekerülni. Úgy tűnik, elbaltázta. Az egy dolog, hogy 45 perc vajmi kevés neki 10 feladat megoldására (ennyi idő van 10 matekpéldára és ugyanennyi 10 magyarfeladatra), de ez a zseniken kívül mindenkinek kevés. Ettől még, ha egy gyerek megírja a feladatok felét jól, azzal is sok pontot szerezhet. A gond az, hogy amennyi feladatot megoldott, az sem lett egész jó, amennyire láttuk, mikor együtt átnéztük vele a feladatokat itthon. Pontos eredményt csütörtökön fogok tudni, akkor el lehet menni megnézni és lefotózni a kiértékelt dolgozatait.

Tragédia nincs, két éve van felkészülni a nyolcadikosoknak szóló felvételire, úgyhogy most annak fogunk nekiállni. Jojó nincs elkendőve, sőt, most már, mivel most éppen jól érzi magát az osztálytársai között, nem is szeretne hatosztályos gimibe menni. Ennyi idősen persze ez számít neki leginkább, hogy hol érzi jól magát, mondhatok én neki akármit. :)