2022 decembere van, hatósági áras tejre vadászunk a boltokban, de ritkán marad, mire odaérünk. És nem fűtünk otthon, amíg nem lesz muszáj. A világméretű energiaválságtól eltekintve minden a legnagyobb rendben van. :) Riki november 29-én lett három hónapos, és mindent tud, amit egy ennyi idős babának tudni illik. Pofifotó itt. Nagyon sokat mosolyog ránk, amikor beszélünk hozzá. Egyik kezével a másikat markolássza és nézegeti. A fölötte lógó játékokat is markolássza és lökdösi. Egyre többféle hangot ad ki, gagyarászik, hümmög, kiabál. Az alvás továbbra sem az erőssége, napközben általában fél-egy órás alvásokat rendez csak, azokból persze többet. Éjjel eddig kétszer esett meg, hogy 8 órát aludt egyvégtében. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Kriszta is ennyit aludt, ő legfeljebb 4 órát aludt egyvégtében Riki születése óta, mert ilyen egy szoptatós anya élete. Ha a baba alszik, szoptatós anya akkor se alhat, mert azt tejtől felfúvódott, fájdalmas cicikkel nem lehet, úgyhogy le kell fejni. Riki magától elaludni továbbra sem tud, kell neki hintáztatás, ciciztetés, autókázás, babakocsizás vagy ilyesmi, és attól elalszik, ha éppen álmos. Pár fontos dátumot még megjegyeztem az elmúlt hónapban:

november 14. Riki először fordult hasról hátra. Ez ennyi idősen nem kis teljesítmény. Egyébként olyan hátizmokkal született, hogy a fejét már a születése napján magasba tudta emelni hason fekve.

november 27. Riki először kacagott hangosan. Ez minden baba életében egy csoda, mikor először megtörténik. Életük kezdetén csak alszanak vagy visítanak. Utána alvás és visítás között rövid ideig csendben tudnak maradni ébren. Utána mosolyogni kezdenek csendben. Utána némán röhögnek, mint ahogy Riki itt teszi még 2 hónaposan. És ezek után az első hangos kacagás az egy kis csoda. :) Riki ezt eddig csak egyszer csinálta.

#familyselfie

Egy home office-os nap. Csöppet hüsi van. :D Rikit nem kell félteni, őt még fűti a babaháj. :)

Kriszta telefonja most ezt alkotta kérés nélkül.