Az elmúlt hetemet a középiskolai írásbeli felvételi miatt érzett stressz határozta meg. Jojó kevésbé stresszelt, és már sose tudom meg, hogy ez ártott-e az eredményének. Egy hete reggel írta meg, tegnap derült ki az eredménye. 26 pontot szerzett matekból és 39-et magyarból. Ezen az oldalon az derül ki, hogy az átlag 23 matekból és 34 magyarból. Persze az átlagban benne van a Miskolcon és Ózdon lakó félkegyelműek eredménye is (most ezt az oldalon látható számok alapján írom, hogy nem éppen zsenik), azonban Jojónak nem velük kell versenyeznie. Hanem pontosan azokkal, akik ugyanabba a suliba jelentkeznek, ahova ő. Öt sulit fogunk megjelölni, és a sorrend is megvan már. Első és második helyen informatikai technikumok állnak. Az lenne a legjobb, ha azok közül egyik összejönne. Technikumba biztos elég ez a felvételi eredmény, hogy behívják szóbelizni, és azt mondjuk egy pillanatig se bánom, hogy nem jöhetnek szóba olyan "jó" gimnáziumok, mint a botrányossá vált Eötvös. (Aki nem olvasta, itt egy cikk.) Szerintem undorító az a sztori. Technikumban valami hasznosat is tanulna, nem csak ugyanazt még egyszer, mint általánosban, és ha jól tanul, mehetne tovább onnan is főiskolára vagy egyetemre.

A nyolcadikos félévi jegyei is megvannak már, azok nagyon jók, kivéve kémia. Az kettes. Szerencsére nem akar kémikus lenni, de azt se akarom, hogy tanév végén bukás fenyegesse, ezért jövő keddtől heti egyszer fog neki segíteni egy korrepetáló tanár Messengeren keresztül. A neten szedtem össze a tanárt egy erre szakosodott oldalon. 20 éve tanít matekot és kémiát és a lánya ugyanoda járt általános iskolába, ahova Jojó. Eddig szimpinek tűnik és remélem, hogy beválik. Tényleg az is elég, ha csak nem bukik meg Jojó, más nem nagyon számít, ami a kémiát illeti.

Most izgulhatok tovább, mert ha Jojóéhoz hasonló írásbeli eredményekkel és általános iskolai érdemjegyekkel rendelkező gyerekek jelentkeznek az első helyen megjelölt sulinkba, akkor a szóbelin is nagyon sok fog múlni. Lehet, hogy jobb lenne, ha kicsit izgulna Jojó és átérezné, hogy életében egyetlen egyszer megy csak szóbelizni egy adott iskolába, és pont akkor kell ügyesnek lennie... Nagyon szeretném már, ha vége lenne ennek az időszaknak és kiderülne, hová vették fel. Február végén / március elején lesznek a szóbelik és legkésőbb április végére derül ki, hogy melyik suliba vették fel a megjelöltek közül. Szeretném, ha kényelmes, jól fizető és értelmes munkája lenne egyszer. Az oda vezető utat próbálom megkeresni neki...