A szóbeli felvételik eredménye megszületett, de esélylatolgatásnál többet nem lehet tenni továbbra sem. Meg kell várni, amíg olyan hírt kapunk az egyik iskolától, hogy oda vették fel. Ezt legkésőbb április 28-áig levélben meg kell kapnunk az adott iskolától, és elképzelhető, hogy már előtte felteszi egy iskola, hogy oda ki került be, de ez nem biztos. Épp most néztem mind az öt kiszemelt suli honlapját, és ilyen lista még nincs és lehet nem is lesz. Amennyire tudom, ilyen listát kitenniük nem kötelező.

Az iskolák nem tudják, hogy az oda jelentkezők közül ki hányadik helyen jelölte meg azt az iskolát a felvételi lapján. Amíg valami központ el nem mondja a sulinak, hogy xy-t fel kell venned, ha számodra megfelelő az eredménye, addig csak olyan lista van a sulik honlapján, hogy az oda jelentkezők közül ki hány pontot ért el összesen. Valami központ nézi meg a sulik sorrendjét a felvételi lapokon és sorrendben szól az iskoláknak, hogy nézzék meg, xy felvehető-e. Ha az első helyen álló sulinak nem kell a jelentkező az eredménye alapján, akkor a központ szól a másodiknak, stb. Valahogy így megy ez.

Jojó eredményei alapján ennyit lehet megállapítani:
1. helyen álló suli lehet, hogy felveszi.
2. helyen álló suli valószínűleg felveszi.
3. helyen álló suli valószínűleg nem veszi fel.
4. helyen álló suli szinte biztos, hogy felveszi.
5. helyen álló suli valószínűleg felveszi.

Ha tehát az első felveszi, a többi nem is érdekes, de ha az nem, akkor szerencsére a másodikra nagy esély van. Most várunk tovább.