Riki már 8 hónapos és ismét sokat fejlődött az elmúlt hónapban. Megtanult felülni és üldögélni szép, egyenes háttal. Ritkán előfordul, hogy felborul, amit nagy ordítás követ, de egyre ügyesebb, szinte mindig sikerül kiegyensúlyoznia magát. A felülést egyedi módon csinálja, ilyet még nem láttam. Hason fekvésből úgy ül fel, hogy először égnek emeli a popóját nyújtott lábakkal és karokkal, utána egyik oldalra dőlés közben a lábait behajlítja, és úgy teszi le a hátsóját a földre. Végülis, így is lehet. :D Megtanult egész gyorsan kúszni is, és azt is érdekesen csinálja. A bal alkarját keresztbe teszi maga előtt, és azzal vonszolja magát előre, a jobb kezével csak rásegít. Kriszta elvitte egy babatornáztató szakemberhez, hogy megkérdezze, ez így nem probléma-e. Amaz gondosan megvizsgálta Riki izomzatát és arra jutott, hogy semmi baja, csak ő így szeret kúszni. Azt jósolta, hogy mászni már szabályosan fog, de azt egyelőre még nem kezdte el. Mivel elkezdte a gyors helyváltoztatást a lakásban és érdeklődést kezdett mutatni a kapaszkodva térdelés iránt, ő is megkapta a babaketrecét és lejjebb lett engedve a kiságya fekvőfelülete egy szinttel. Így arra számítok, hogy ebben a hónapban a rácsokba kapaszkodva felállást fogja próbálgatni.

Nagyon ügyesen eszik mindent, amit kap és nem nagyon válogat. Anyatejet már nem kap, nincs, de nem panaszkodik a tápszerre és azonkívül majdnem mindent eszik, amit mi is, csak pépesítve vagy nagyon apró darabokra vágva. Két foga és ínye segítségével szétcsócsál például kiflit, sajtot, puha gyümölcsöket, főtt tésztát... Igazából a híresen allergizáló ételek kivételével már mindent kapott. Ezeket nem evett még: mogyoró, eper, citrusfélék, tehéntej, méz.

Éjjel egyszer általában még felébred és óbégat, és nem alszik vissza magától, illetve elég kellemetlenül korán reggelizik, fél 6 körül. Ezeket a szokásait édesanyája nem annyira értékeli, de továbbra is bízik benne, hogy majd idővel megjavul a helyzet.

Ma, életében először, hintázott egy játszótéren!
Egyébként így néz ki mostanában a kis cukipofa: