Rikike 2 éves lett tegnapelőtt! Egészen angyali mostanában és rengeteget fejlődött másfél éves kora óta. Először is zseniálisan beszél. Az anyanyelvén (magyar) olyan tökéletesen ragoz, hogy egy óvodás is megirigyelhetné. Apanyelvén (vietnámi) is gagyog, de ennek helyességét megítélni nem tudjuk. :) Ami szerintem figyelemreméltó, hogy nem csak olyasmit tud kifejezni szavakkal, hogy éppen mi történik vagy mit lát, hanem az érzelmeiről is beszél. Például nemrég Jojóval játszott utóbbi ágyán ülve, ahol Riki imád lenni, mert magasított ágy, létrán lehet feljutni, és egy lufit dobáltak ott egymásnak. Riki nagyon nevetgélt, aztán egyszercsak ezt mondta: "Ez tetszik!" De hallottam már tőle ezeket a mondatokat is a megfelelő helyzetben: "baba boldog", "örülök neki", "baba is szereti anyát".

A kétéves kort tartják ugye a legvészesebbnek hisztizés szempontjából, nos, Riki ezt nem bizonyítja, persze változhat még a helyzet, de mostanában semmi gond vele. Oké, étkezésekkor szokott lenni valami agymenése, ezt apjáék is mondták, és mi is tapasztaljuk itthon. De minden más helyzetben egy angyal, és mostanában csak úgy ontja a szeretetet mindenkire. Egészen meghatódok, mikor mosolyogva üdvözöl és mondogatja, hogy "Noémi, Noémi!" - most már így hív - vagy kézenfogva húz magával, hogy menjek vele játszani, vagy a nyakamba bújik és ölel. És másokkal is ilyen kedves. Fél éve jár már bölcsibe és imádják a gondozók is, mert nagyon jó gyerek. :) Még egy teljes évig lesz bölcsis.

Az idei szülinapján apáival volt, aznap készült náluk a lenti kép. Szerencsére az édesapja idén nem tervez olyan soirée-t rendezni neki, mint tavaly. :D Nálunk ma kapta meg az ajándékát, egy élénkzöld tanulóbiciklit, amire rá van írva, hogy "RIKI". Holnap Kriszta családjával kertipartizunk a tiszteletére. :)