Tegnap hajnali 4-kor keltünk, mert az a hobbink, hogy a szabadságunk alatt hétvégén hajnalban kelünk. :D De nagyon megérte! Kriszta és az anyukája vezettek felváltva és 11 órakor már az Adriai-tengerben fürödtünk. Strunjan volt az úticélunk, ami csodálatosan szép hely. Tavaly az egynapos horvátországi kiruccanásunk nem vezetett ennyire szép helyre, pedig az se volt rossz.

A kedden beszerzett búvárfelszerelés és vízicipő tökéletesen bevált. Láttunk nagy rákokat, többféle halat, tengerirózsát, szivacsot, sok pici ártalmatlan medúzát. Ebédre finom pljeskavicát ettünk sültkrumplival és ajvárral. Délután Krisztával bejártuk azt a helyi sétaútvonalat, ami a gyönyörű Moon Bay-hez vezet. Olajfa ültetvények és fügefák szegélyezték az utat. Kriszta kíváncsiságból leszedett egy olajbogyót egy fáról, de még éretlen volt. Az egyik fügefán viszont talált egy kövér, lila fügét. Azt megettük és valami csodás édes íze volt! Izzasztó séta ez 30+ fokban, de annál nagyobb jutalom, amikor az ember megérkezik a türkizkék vízű öbölbe és végre elmerülhet a tengerben! Ott is búvárkodtunk kicsit. A víz hőmérséklete is tökéletes volt, sokkal melegebb, mint a Balaton!

Most már újra a zalai házban vagyunk, kettesben, mert Kriszta szülei ma reggel hazautaztak. Az idő mára lehűlt és esik az eső. Egyelőre itt a házban pihenünk, délután talán elmegyünk Zalaegerszegre moziba.