Idei első hosszabb szabim kezdődik ma, legközelebb április 2-án dolgozok, húsvét után. Reggel van még, és amíg a zabkásámat kanalazom, írom ezt. Jojó suliban van, Kriszta elment meglátogatni azt a babát, akiről itt is írtam. Most nem egészen 4 hónapos.

Riki pedig bölcsiben van. Ma először elkísértem oda Krisztát, amikor leadta, hogy én is tudjam, hol vannak Riki cuccai és mit kell csinálni, ha én viszem be egyszer. A bölcsinek két bejárata van, külön két-két csoporthoz lehet eljutni a bejáratokon keresztül. Amikor Jojó odajárt, nem azon a bejáraton kellett bemennünk, ahol Rikinek, viszont pont ugyanezen a bejáraton kellett bemenni Dodóval, amikor beszoktattam ebbe a bölcsibe. Őt is nekem kellett beszoktatnom Jojó után fél évvel, mert Dodó annyira ordított az anyja után, ha a közelében volt, de nem vele foglalkozott, hogy amiatt feleslegesen hosszúra nyúlt volna a beszoktatása. Dodó velem szépen be is szokott a bölcsibe, aztán rögtön utána elköltöztek innen Noéval és végül nem ide járt. De ezek már 2011 eseményei.

Riki szája is konyult lefelé kicsit, mikor a gondozó elvette Krisztától, de nem sírt. Néhányszor sírt már, amikor Kriszta leadta, de nem sokat. Szerencsére könnyű elterelni a figyelmét valamivel, amikor az anyját a szeme elől téveszti, és onnantól semmi baja. Nagyon ügyes, önálló nagyfiú! Szeret bölcsibe menni. Lelkesen bepakolta itthon a pici hátizsákjába a szükséges holmikat (2 plüssállat), és saját maga vitte a hátán az út túlfelén lévő bölcsiig, ahova a kezünket fogva sétáltunk át vele. Nem kellett babakocsi, és nem is cipeltette magát. Tündéri látvány azzal a hátitatyóval, ami bár ovisoknak készült, az ő kis hátán hatalmasnak néz ki. :)

Jojó és Dodó tavaszi szünete csütörtökön kezdődik, vagyis csak 3 nap suli van ezen a héten. Csütörtökön megyek Dodóért a Nyugatiba, velünk lesz április elsejéig, aztán mindketten mennek Noéhoz és a Balatonnál lesznek néhány napig. Amíg Dodó nálunk lesz, tervezünk menni egy napra Tatára, itthon társasozni, VR terembe menni és Apához elmenni a családi házunkba, hogy a kertben elrejtsek nekik húsvéti finomságokat. Riki apáival megint csináltunk egy hétvége cserét annak érdekében, hogy a most következő hétvégén csak a nagy gyerekek legyenek velünk, Riki pedig velük. De pont nekik is jól jött ki, mert Riki apja a tegnap véget ért hétvégén Vietnámban volt. Más kérdés, hogy Jojó történetesen most először annak ellenére itthon maradt velünk, hogy apás hétvégéje lett volna. Nem akart menni. De ezt a témát majd máskor fejtem ki.